Donație de cărți

Ai o carte de care nu mai ai nevoie? Dă-o mai departe.

Un copil sigur are nevoie de ea.

carte1 carte2 GHIDUL DONATORULUI DE CARTE CARE ARE INIŢIATIVĂ:

  1. Te uiţi prin biblioteca ta de acasă şi vezi ce cărţi nu îţi mai trebuie şi de care altcineva ar putea avea nevoie mai mare (sau dacă te simţi mai generos, cumperi cărţi special pentru asta).
  2. Te gândeşti la o “dedicaţie” (sau hai mai bine să-i spunem mesaj) pe care vrei să i-o transmiţi copilului care va citi cartea respectivă. Dacă vrei să laşi cartea intactă, poţi să scrii pe o foaie sau o felicitare ori altceva (be creative!).
  3. Duci cărţile la biblioteca şcolii
  4. Dacă ai nevoie de informaţii suplimentare ne contactezi pe email, prin intermediul site-ului www.scoala.mihaieminescu.ro, sau la biblioteca şcolii.
  5. Apoi mai bifezi o faptă bună în jurnal.

carte3Recomandare importanta: Este indicat ca toate cărţile donate să fie utilizabile, noi sau într-o stare foarte bună, şi ar fi ideal să fie pentru copii şi/sau tineri. Cu cât este mai veche o carte, cu atât ea devine mai nocivă din punct de vedere biologic, din cauza ciupercilor şi bacteriilor care se dezvoltă acolo. Copiii au o sensibilitate sporită la aceşti agenţi.

carte4Potenţialii donatori trebuie să trimită o ofertă cu lucrările pe care intenţionează să le doneze, în vederea realizării selecţiei titlurilor de interes pentru colecţiile bibliotecii.
Persoanele interesate care doresc să facă donaţii bibliotecii noastre, sunt rugate să ne contacteze la sediul scolii.

Biblioteca Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” are un  fond de carte, aproximativ 15.000 de documente.  De-a lungul timpului, colecţiile bibliotecii s-au îmbogăţit prin achiziţie curentă şi retrospectivă şi prin donaţii, acestea din urmă având o pondere destul de însemnată în completarea fondurilor.
Biblioteca  şcolii mulţumeşte tuturor donatorilor, care au facilitat includerea, în colecţiile bibliotecii, a numeroase documente necesare desfăşurării actului educaţional.

 

 

 

Bibliotecar, Adriana Ciubotaru