Dor de Eminescu…

Ieri, 15.01.2016, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși a sărbătorit împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului, al cărui nume îl poartă instituția.

De dimineață, clasa pregătitoare a deschis seria activitătilor de omagiere a lui Mihai Eminecu, prin susținerea unui program artistic, la care s-au alăturat și elevi de la celelalte clase primare. Aceștia au recitat și au intepretat versuri cunoscute din creația eminesciană, au vizionat secvențe PowerPoint cu imagini relevante din viața și activitatea lui M. Eminescu. Spectatorii, cadre didactice, alți elevi din școală și părinții „micilor actori” au trăit emoții neașteptate create de prestația celor implicați.

IMG_5355

Dupa-amiază, clasele gimnaziale au continuat manifestările închinate marelui poet, prin momente lirice încărcate de o profundă sensibilitate. Eleva Derlă Andra de la clasa a VI-a a emoționat întreaga asistență prin interpretarea melodică a unor versuri din creația lui Eminescu, dar și închinate acestuia. Împreună cu colegii ei de la clasele a VI-a și a VII-a, au sensibilizat publicul și l-au distras, chiar și pentru câteva momente, de la preocupările lor pragmatice. De asemenea, sărbătorirea lui M.Eminescu a constituit și o parte integrantă a unui parteneriat educațional cu scoli din mediul rural, respectiv Blăgești și Valea lui Ion, intitulat „Lectura- încotro?”. Proiectul iși propune omagierea, în fiecare lună, a câte unui scriitor ce s-a născut în luna respectivă. Ianuarie a fost dedicată, cum era de așteptat, lui M.Eminescu. Echipaje formate din câte patru elevi de clasa a V-a, de la fiecare școală parteneră, au participat la un concurs tematic, pe trei secțiuni, vizând cunoașterea unor informații importante din viața si opera poetului. Juriul format din cadre didactice, directori și bibliotecare a dat premii, constând în diplome si cărți, câștigătorilor: Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu”- locul I, Școala Gimnazială nr. 1 Blăgești- locul al II-lea, Școala Gimnazială „Ion Rotaru” Valea lui Ion- locul al III-lea. O altă activitate din cadrul proiectului a fost compunerea unor poezii de către elevi și pe care le-au citit cu acestă ocazie.

Școala a purtat straie de sărbătoare de la mic la mare, emoția si sensibilitatea au fost cartea de vizită a tuturor.

Prof. Lăcrămioara Găină

IMG_5358

IMG_5366

IMG_5372

IMG_5425

biserica2

biserica