Dor de Eminescu…

172 de ani de la nașterea celui mai iubit poet al tuturor timpurilor, fie ele și pandemice.

Poezia lui Eminescu ne demonstrează că iubirea și natura ne ajută să traversăm timpul, să rezonăm cu ceea ce este frumos și sensibil, să ne păstăm cu demnitate și sfințenie ceea ce avem mai de preț: sufletul.

Astăzi elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Buhuși au adus un omagiu, pe cale virtuală,  celui care se află pe emblema instituției de atâta vreme… Glasurile vibrânde ale elevilor de clasa a V-a și a VI-a au arătat că, dacă vremurile actuale le sunt potrivnice desfășurării fizice a activităților dedicate poetului, mediul virtual le permite transmiterea emoției către cei sensibili. Elevii au demonstrat că-și iubesc glia, recitând versuri din Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie sau interpretând versurile Doinei și ale lui Aldea Teodorovici prin vocea Rianei Asandei acompaniată la pian de Alexandru Artenie, ambii colegi în clasa a aV-a A. Emoția a fost transmisă prin versuri recitate din Și dacă.., Atât de fragedă…, Peste vârfuri asezonate cu melodii pe versuri eminesciene, Pe lângă plopii fără soț… și Ce te legeni?…

Din păcate, azi Eminescu este tot mai puțin studiat în manualele școlare, dar, prin asemenea activități, elevilor li se cultivă dragostea față de frumos și față de cultură. Avem speranța că, în viitorul cât mai apropiat,  vremurile vor fi mai prietenoase și ne vor da voie să ne manifestăm spiritul cultural artistic așa cum ni-l cere sufletul nostru mare!