La sfârșitul anului școlar se numără…performanțele

DSCF6677

Dacă toamna se numără bobocii, la sfârșitul anului școlar se numără performanțele școlare dintr-un an întreg. Este și cazul elevilor merituoși ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, care, în urma participării cu succes la concursuri și olimpiade școlare, au fost răsplătiți de către școală cu o excursie la București. Elevi olimpici de la clasa a III-a și până la a VIII-a, însoțiți de învățători și profesorii lor, s-au bucurat de o zi extraordinară petrecută în capitala țării.

Prima destinație a fost Palatul Parlamentului, unde excursioniștii au admirat una dintre cele mai mari clădiri din lume cu încăperi somptuoase, botezate după numele unor iluștri istorici si oameni de cultură. Au pășit pe covoarele imense pe care se plimbă mai marii țării și au pătruns în sălile de ședință, unde privirea a poposit multă vreme pe ornamentele luxuriante ale pereților, pe pardoselile mozaicate și pe candelabrele maiestuoase din cristal.

Următorul popas a fost la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, unde, cu mic cu mare au fost uimiți de exponatele foarte bine conservate și păstrate în vitrine imense. Aveau impresia că pun mâna pe păsări, pești și animale aparținând unor ecosisteme de pe toată suprafața pământului, schelete de elefant, reptile, păianjeni și maimuțe. Micii vizitatori au fost fascinați de plăcuțele de prezentare cu butoane interactive disponibile în limba română și engleză.
Excursia a continuat cu un periplu prin centrul Bucureștiului, unde au admirat cele mai importante instituții: Televiziunea română, spitale, Universitatea, Opera Națională etc.
Conducerea școlii a promis elevilor olimpici că vor repeta experiența și în anul școlar următor, dacă se vor dovedi la fel de interesați de aventura cunoașterii și dacă vor obține la fel de multe premii la nivel județean sau chiar național.