Fiecare copil este unic. Nu-l jigni, nu-l eticheta!

Am sărbătorit Ziua Copilului printr-un flashmob, pentru că e la modă, lansat de organizaţia ,,Salvați Copiii” România, dezlipind efectiv etichetele pe care le poartă copiii.

Pe 31 mai 2013, in pauza mare, elevii şcolii au ieșit în curtea școlii, le-am explicat modul de desfășurare al flashmob-ului. Dna profesoară Bloj Rozalia a pregătit 2 melodii pe care copiii au făcut puţină mişcare. Startul a fost dat cu un fluier. La acest semnal, copiii s-au întoars cu spatele. Pe spate au purtat etichete (prinse cu agrafe), acestea scrise chiar de copiii: “Pe mine mă cheama Aurel, nu tantălău”, “Eu sunt Andrei, nu grasul ăla!” etc. Profesorii și copiii își vor îndepărta aceste etichete și vor scrie cuvinte frumoase, de apreciere: ”Eu sunt Andrei; știu să cânt!”, ”Eu sunt Andrei, învăț mereu câte ceva nou”.

Am spus cu glas tare, în curtea școlii, că vrem să scoatem violența din viața copiilor. Ce aduc bun cuvintele grele și bătaia? NIMIC!!! Sunt doar niște etichete, care rănesc și nu-i lasă pe copii să se dezvolte, să se simtă bine, să prindă aripi, să se împlinească. Vrem să înlocuim jignirile, cuvintele-etichetă, pe cele violente, dureroase și negative cu unele pozitive! Copiii simt! Copiii înțeleg! Copiii cresc, învață și, mai ales, pot! Fiindcă insuflând valorile pozitive în mediul în care copiii se formează, școala, putem ajunge să generăm o modificare de comportament în societate!