Mulțumim pentru premiu! Mulțumim pentru că vă gândiți la educarea copiilor noștri

E o placere si onaoare sa stam de vorba cu o parte dintre profesorii coordonatori din programul ecologic “Scoala pentru o Romanie Verde”, un program prin care scolile isi autofinanteaza proiectele proprii prin reciclarea de hartie.

Astazi ne-a raspuns la intrebari dna profesoara Oana Malinici, director al Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Buhusi

Onoarea este cu atat mai mare cu cat aceata scoala a castigat premiul de 600 euro din partea sponsorului Aqua Carpatica, datorita activitatii deosebite din luna noiembrie, de colectare pet-uri si hartie reciclabila.

1. Buna ziua si felicitari pt rezultatele deosebite obtinute in “Scoala pentru o Romanie Verde”. Va rugam tare frumos sa va prezentati atat pe d-voastra, cat si ceilalti profesori care au participat la actiunea de colectare hartie.

Sunt profesoară de geografie la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Buhuși. Sunt și directoarea acestei școli. De-a lundul anilor ne-am implicat în numeroase proiecte ecologice. Colegii mei, atât profesorii cât și învățătorii au fost încântați când i-am anunțat că am înscris școala în proiectul ,,Scoala pentru un viitor verde”. Au răspuns prezent și nu de complezență, s-au implicat activ în colectivele pe care le conduc, popularizând acțiunea. Și rezultatele s-au văzut – noi am cântărit hârtia adusă de fiecare clasă și chiar vom premiat clasele care au adus cea mai mare cantitate de hârtie, clasele a IIa A, a dnei Aurora Anghelina și dna Vârlan Tinca cu clasa a V a A.

2. Cum ati aflat de “Scoala pentru o Romanie Verde” si de ce v-ati decis sa participati? Ce parere aveti despre acest program?

Anul trecut am participat la o acțiune de a dv. ,,Nu-l jigni, nu-l eticheta”, care a avut mare succes. De atunci intru pe site-ul dv, am văzut proiectul și am fost foarte încântată, mai ales că de mult timp nici o societate nu plătește hârtia colectată! Este interesant că v-ați gândit la coeficientul de multiplicare, pentru a implica și cât mai mulți elevi din școală.
3. Ce veti face cu banii ca urmare a colectarii de hartie si PET-uri?

Banii sunt oricând bineveniți în sistemul de învățământ. Anul acesta, am montat sistem de supraveghere video pe holurile de la parter. Neavând destui bani, am montat doar 5 camere. Cu banii obținuți din vânzarea hârtiei vom mai achiziționa una sau două camere de supraveghere.

Mulțumesc Agenției Financiare Buhuși, firmei INTERTRANSCOM și firmei GYNDANNY, care ne-a pus la dispoziție un container pentru colectarea hârtiei.

Mulțumim pentru implicare! Mulțumim pentru premiu! Mulțumim pentru că vă gândiți la educarea copiilor noștri! MULȚUMIM!