Ziua Internațională a Francofoniei – 20 martie

Ziua Francofoniei, eveniment dedicat vorbitorilor și iubitorilor limbii franceze, a fost omagiată și la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

Momentele artistice din cadrul activităților dedicate „Limbii franceze” au adus pentru elevii noștri clipe plăcute de destindere, dar și un supliment de motivație pentru studiul limbii lui Molière.

De la recitări de poezii în limba franceză, cântece, dansuri și piese de teatru și până la expoziții de proiecte și desene, toate aceste activități au fost menite să marcheze Ziua Francofoniei sărbătorită de către elevi și cadre didactice.

Cu această ocazie elevii și-au manifestat bucuria de a studia limba franceză alături de celelalte limbi străine. Din cadrul acestor activităti nu au lipsit nici surprizele dulci. Elevii au încercat să impresioneze cu dulciuri realizate în casă, unele dintre ele inspirate din patiseria franceză.

Activitățile din cadrul proiectului „Jˋaime, je partage – mon 20 mars” s-au derulat pe parcursul a două zile (20-21 martie) și au fost coordonate de către doamnele prof. de limbă franceză.

IMG_7768 IMG_7788 IMG_7792 IMG_7836 IMG_7843 IMG_7862